1. Ana Sayfa
  2. Köşe Yazıları
  3. YENİ NESİL YİYECEKLER: MİKROALGLER

YENİ NESİL YİYECEKLER: MİKROALGLER

banner-hikaye-site

2013 yılında kurulmuş, Paris ve New York merkezli bir gıda teknolojisi şirketi olan “Algama” alglerin potansiyelini kullanarak insanlığa ve gezegene alternatif yiyecekler sunmaktadır.

Nüfustaki büyük artışla 2050 yılında 10 milyar insanı beslemek çok zor olacağı tahmin edilmektedir. Buradan hareketle yola çıkan gıda girişimi “Algama” alglerin dünya gıda arzında önemli bir rol oynayabileceğini düşünmektedir. Bu gıda girişimi en fazla sayıda insanı besleme ihtiyacına çözüm olarak bir milyondan fazla yosun türüyle bu yola adım atmıştır. Kısaca dünya da bir milyondan fazla yosun türü bulunmaktadır ve bu değerli kaynağı en verimli şekilde kullanmayı hedeflemektedir.


Mikroalglerin %70’e varan protein, vitamin, mineral, çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlık yararlarına sahip olmakla birlikte sağlıklı bir süper gıda girişimi için en iyi örnek olduğu tespit edilmiştir.

Bu gıda girişimi veganlar ve vejeteryanlar için hayvansal bazlı ürünleri sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde uyarlayıp alternatifler sunmayı hedeflemektedir. Algleri hayvansal proteine alternatif yapan ve sanayileştirmeyi gerçekleştiren bir yenilik. Basit bir araştırma ile yosun suşu seçimini yapmakta ardından içerik araştırması ve formülasyonu ile gıda ürününü oluşturmaktadır. Baktığımızda bir ürün geliştirme sistemini bizlere basitçe sunmaktadır. Araştırma ve geliştirme kısaca Ar-Ge olarak tanımladığımız süreci başarılı şekilde gerçekleştiren bir gıda inovasyonu.

Algama, Springwave içeceği ile başlayıp mayonez ile devam ederek gıdanın üretilme şeklini değiştirmeye başlamıştır. Özellikle içecek kategorisi mikroalgler için umut verici olduğu tespit edilmiştir. Springwave; vitamin, mineraller ve antioksidan açısından zengin olan içecek kurutulmuş mavi spirulina özü kullanılarak yapılmıştır. Mikroalglerden yapılmış ilk vegan mayonez serisi ise kolesterolsüz ve doğru yağ asitleriyle dengelenmiş bir vegan mayonez olarak üretilmiştir.

2050 yılı ve gıda talep arzını düşünerek bu tarz faydalı gıda girişimlerinin daha fazla gerçekleşmesini umut ediyoruz…

Yorum Yap

Yorum Yap